tag- und nachtcafé 4
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meddzelsupp:
erst schlachtet man mal ein schwein
lendchen, schnitzel, kotletts, hals, kutteln als wertvolle bestandteile werden herausgeschnitten.
vom rest macht man leber-, grieba- ond schenkawurschd
was jetzt noch übrig ist und zu schad zum wegwerfen ist (eerla, schwänzle, schwabbelfloisch) wird in einen großen bottich geworfen und gargekocht -
zu dieser meddzelsupp ißt man frisch gebackenes bauernbrot und trinkt moscht.
wohl bekomms
erst schlachtet man mal ein schwein
lendchen, schnitzel, kotletts, hals, kutteln als wertvolle bestandteile werden herausgeschnitten.
vom rest macht man leber-, grieba- ond schenkawurschd
was jetzt noch übrig ist und zu schad zum wegwerfen ist (eerla, schwänzle, schwabbelfloisch) wird in einen großen bottich geworfen und gargekocht -
zu dieser meddzelsupp ißt man frisch gebackenes bauernbrot und trinkt moscht.
wohl bekomms
Zuletzt geändert von werner am Mittwoch 25. Juni 2003, 09:57, insgesamt 1-mal geändert.
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für alle zum besseren Verständnis der letzten Beiträge von Ginny:
Schwäbische Enzyklopädie von Peter Mangold
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Ich habe mal gegoogelt, unter "schwäbische Küche", da stehen sehr gute Sachen:
Vo dr schwäbische Gastrologie
Schwobaleut dent et gern hudle,
d'Hetz ischt et noch ihrem Senn:
Schwoba send wia g'füllte Nudle:
d'Hauptsach, dia isch enne drenl
D'Schwoba send oft odurchsichtig
grad wia Leaberkäs, woißgott:
Gell, do weiß mr au nia richtig,
was dr Metzger neigmanscht hot!
D'Schwoba dent, ha jo, gern bruddle,
moinet's aber et so bös';
Schwoba send wia saure Kuttle
bloß mir selber möget des!
Schwoba sind wia Weckeklößle:
Auße fescht ond enna weich;
traget se au bhäbe Hösle
Hählenge send se oft reich!
Schwoba därf mr et do suache,
wo bloß's Geld gilt ond 's schö Häs;
Schwoba send wia Zwiebelkuacha:
schmackhaft, ab'r e bißle räß!
Wendelin Überzwerch
Vo dr schwäbische Gastrologie
Schwobaleut dent et gern hudle,
d'Hetz ischt et noch ihrem Senn:
Schwoba send wia g'füllte Nudle:
d'Hauptsach, dia isch enne drenl
D'Schwoba send oft odurchsichtig
grad wia Leaberkäs, woißgott:
Gell, do weiß mr au nia richtig,
was dr Metzger neigmanscht hot!
D'Schwoba dent, ha jo, gern bruddle,
moinet's aber et so bös';
Schwoba send wia saure Kuttle
bloß mir selber möget des!
Schwoba sind wia Weckeklößle:
Auße fescht ond enna weich;
traget se au bhäbe Hösle
Hählenge send se oft reich!
Schwoba därf mr et do suache,
wo bloß's Geld gilt ond 's schö Häs;
Schwoba send wia Zwiebelkuacha:
schmackhaft, ab'r e bißle räß!
Wendelin Überzwerch
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Moin moin
Ginny, das ist richtig gut, wo haste das denn wieder ausgegraben:s12:
Hab ja gestern übertrieben was das Essen angeht. Linsen mit Spätzle - nicht aus der Tüte sondern selbst gemacht - sind schon gut.
Nur an den Gaisburger Marsch kann ich mich nicht gewöhnen.
Und Kinder essen hier im Restaurant eben keine Pommes mit Ketschup, sondern Spätzle mit Soße.
Wetter Marion? Sonne Sonne Sonne..